Over mij

Jaren geleden volgde ik mijn eerste viltworkshop maar ik had er verder geen tijd voor. Een paar jaar terug heb ik het vilten weer opgepakt. Het is erg verslavend maar ook meditatief. Inmiddels heb ik veel workshops gevolgd om de verschillende technieken te leren En als kers op de taart volg ik nu de onlineviltschool van Ingeborg Honer. Dit is een driejarige opleiding. In september ben ik het 2e jaar gestart. Ook volg ik twee Masters. De een gaat over technieken, de ander over vilten als kunstenaar.


Ik werk met verschillende technieken en de materialen die ik gebruik zijn diverse wolsoorten, zijde, kant, jute en (katoenen of linnen) vezels.

Het liefst maak ik hoedjes die een beetje apart zijn maar anderszijds wil je ook dat het draagbaar is. Ook het vilten van een col en nekwarmers vind ik leuk. Je kunt je zo heerlijk uitleven op de versiering. 

Ik wil echter de richting van kunstzinnige objecten gaan. Het suddert, vandaar de Master vilten als kunstenaar. Deze opleiding duurt twee jaar. 


Il y a quelques années que j'ai suivi mon premier stage de feutre. Mais je n'avais pas assez de temps pour le continuer. Une fois en retraite je l'ai repris. Ca me donne beaucoup de satisfaction et plaisir. J'ai participé entre temps à beaucoup de stages pour apprendre plusieurs techniques. Maintenant je suis élève chez Ingeborg Honer dans son école de feutre pour une formation de 3 ans. En plus je fais deux Masters, un sur les techniques et l'autre sur feutrer comme un artiste.

J'aime beaucoup faire des chapeaux un peu bizarres, ca me donne du plaisir. Aussi faire un col ou châle est passionant. J'aime travailler avec de la laine, de la soie et de la dentelle.